Факти білоголового оленя

Факти білоголового оленя


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Олень білохвостий (Odocoileus virginianus) отримує свою назву за білим хутром з нижньої сторони хвоста, який він спалахує, коли відчуває загрозу. Вид включає декілька підвидів, таких як крихітний олень Флориди Кі і великий північний білохвостий олень.

Швидкі факти: Білохвостий олень

  • Наукова назва: Odocoileus virginianus
  • Загальні назви: олень білохвостий, білохвостий, олень Вірджинія
  • Основна група тварин: Ссавці
  • Розмір: 6-8 футів
  • Вага: 88-300 фунтів
  • Тривалість життя: 6-14 років
  • Дієта: травоїдна
  • Проживання: Північна, Центральна та Північна Південна Америка
  • Населення:> 10 мільйонів
  • Статус збереження: Найменше стурбованість

Опис

Білохвостий олень має червонувато-коричневу шубу навесні та влітку та сіро-коричневе пальто восени та взимку. Вид легко розпізнається по білій нижній стороні його хвоста. У оленів горизонтально щілинні зіниці з дихроматичним синьо-жовтим зором. Вони не можуть легко розрізнити помаранчевий та червоний кольори.

Розмір оленів залежить від статі та середовища проживання. У середньому, зрілі екземпляри становлять від 6 до 8 футів у довжину, висота плечей близько 2 до 4 футів. Олені в більш холодному кліматі більші, ніж у тих, що знаходяться ближче до екватора. Зрілі самці, які називаються баксами, важать в середньому від 150 до 300 фунтів. Статевозрілі самки, що називаються хінди або взагалі, становлять від 88 до 200 пудів.

Баки відрощують роги щороку навесні і проливають їх після сезону розмноження взимку. Розмір і розгалуження мурашника визначається віком, харчуванням та генетикою.

Проживання та розповсюдження

Олень з білохвостим діапазоном від Юкона до Канади через США (крім Гаваїв та Аляски) та Центральної Америки на південь до Бразилії та Болівії. У Сполучених Штатах чорнохвостий або муліний олень витісняє білоголового оленя на захід від Скелястих гір. Зміна клімату дозволила білохвостому олену розширити свою присутність в Канаді в останні роки. Білохвостий олень був завезений до Європи та Карибського басейну та вирощується у Новій Зеландії. Олені пристосувалися до різноманітних середовищ існування, включаючи міські середовища.

Дієта

Хоча іноді його бачать вдень, олені в основному переглядають перед світанком і після сутінків. Білохвостий олень їсть рослини, включаючи трави, бобові, листя, пагони, кактуси, кукурудзу, фрукти та жолуді. Вони можуть їсти гриби та отруйний плющ без поганих наслідків. Олені - жуйні, з чотирикамерним шлунком. Тварині потрібен час, щоб виробити мікроби кишечника для перетравлення нової їжі, оскільки її раціон змінюється, тому годування оленями їжі, якої не можна знайти в дикій природі, може завдати їй шкоди. Хоча білохвостий олень - це в основному травоїдні тварини, вони також є умовно-патогенними хижаками, які будуть приймати мишей та птахів.

Олень-білохвостий «позначає» свій хвіст. Jérémie LeBlond-Fontaine, Getty Images

Поведінка

Коли це загрожує, білохвостий олень тупотить, рипить і піднімає хвіст або «прапори», щоб показати білу нижню сторону. Це сигналізує про виявлення хижака та попереджає інших оленів. Окрім звуку та мови тіла, олені спілкуються, позначаючи свою територію сечею та запахами, що утворюються залозами, знайденими на голові та ногах.

Типовий діапазон оленів менше квадратної милі. Самки утворюють сімейні групи з матір'ю та її бадиллями. Самці групуються з іншими самцями, але є одинокими під час шлюбного сезону.

Розмноження та потомство

Сезон розмноження білохвостих оленів, який називають рутою, настає восени у жовтні чи листопаді. Самці спарують своїми рогами, щоб змагатися за жінок. Самки весною народжують від одного до трьох плямистих пагонів. Мати ховає своїх фаунів у рослинність, повертаючись годувати їх чотири-п’ять разів на день. Молодняк відлучають у віці від 8 до 10 тижнів. Баки залишають своїх матерів і дозрівають приблизно у 1,5-річному віці. Можливо, статевозрілі в 6-місячному віці, але зазвичай не залишають свою матір чи породу до другого року. Тривалість життя білохвостого оленя коливається від 6 до 14 років.

Білохвоста лань і її палець. Даніель Дж. Кокс, Гетті Імідж

Статус збереження

МСОП класифікує стан збереження білохвостого оленя як "найменшу стурбованість". Загальна популяція стабільна, хоча деякі підвиди загрожують. У американському Законі про вимираючі види США обидва зазначаються як «під загрозою зникнення».

На оленів видобувають вовків, пум, американських алігаторів, ведмедів, койотів, рись, боб-котів, росомахів та диких собак. Орли та ворони можуть приймати фауни. Однак найбільші загрози пов'язані із втратою середовища проживання, перегукуванням та зіткненням автомобілів.

Білохвостий олень та люди

Олені завдають економічної шкоди фермерам і становлять загрозу для автомобілістів. Їх полюють на дичину та спорт і вирощують на м’ясо, шкірки та роги. У деяких місцях законно утримувати білохвостих оленів як домашніх тварин. Хоча олені в неволі розумні і ласкаві, долари можуть стати агресивними і можуть завдати серйозної травми.

Джерела

  • Більдштайн, Кіт Л. "Чому білохвостий олень прапор їхні хвости". Американський натураліст. 121 (5): 709–715, травень, 1983. doi: 10.1086 / 284096
  • Фулбрайт, Тимофі Едвард та Дж. Альфонсо Ортега-С. Оселя білохвостих оленів: екологія та управління на ареалах. Техас A&M University Press, 2006. ISBN 978-1-58544-499-1.
  • Галліна, С. та Аревало, Х. Лопес. Odocoileus virginianus. Червоний список загрозливих видів МСОП 2016: e.T42394A22162580. doi: 10.2305 / IUCN.UK.2016-2.RLTS.T42394A22162580.en
  • Пост, Ерік і Нілс Стенсет. "Кліматичні коливання та динаміка популяції великого масштабу лосів та білохвостих оленів". Журнал екології тварин. 67 (4): 537-543, липень, 1998. doi: 10.1046 / j.1365-2656.1998.00216.x